Login

Titel therapie├źn

 

 

Therapieën

 

 

 

 

AANMELDEN

0598-393748

 

yingyang

Auriculotherapie

Auriculo therapie is een Westerse manier van ooracupunctuur en bestaat uit het plaatsen van naalNaalden in het oordjes op en in het oor. Auriculo therapie is met name succesvol bij pijnbestrijding, spier- hoofdpijn, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en stoppen met roken.

De behandeling
In de oorschelp bevinden zich talloze acupunctuurpunten. De acupuncturist plaatst, natuurlijk afhankelijk van de klacht waarvoor u komt, een of meerdere zogenaamd verblijfsnaaldjes.
Dit zijn kleine knopjes welke als het ware in uw oor geschoten worden.
Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijven de knopjes een aantal dagen zitten, zodat de punten een lange werking hebben. U kunt met de knopjes in uw oor gewoon douchen en zwemmen zonder dat de knopjes eruit gaan.
Daarnaast worden de meer bekende acupunctuurnaaldjes gebruikt die na plaatsing ca. 20 min. blijven zitten. Ook dit is nagenoeg pijnloos.

 

Ook in China....

Ook in China maakte men zich meester van deze geneesmethode. Al was ze dan niet in China ontdekt, ze was er toch een dochter van. In menig Chinees ziekenhuis wordt bij operaties een verdoving toegepast door middel van ooracupunctuur. Het grote voordeel is dat de patiënt bij kennis blijft. Hij wordt met een kater wakker en ondervindt geen nadelige gevolgen van een langdurige verdoving. Omdat de anesthesie vrij lang blijft werken, is er na een operatie ook opvallend weinig napijn. Niet iedereen is toegankelijk voor deze wijze van verdoven. Ook in ziekenhuizen in Europa wordt de techniek door anaesthesisten toegepast.