Login

Titel info

 

 

Info / Contact

 

 

 

 

AANMELDEN

0598-393748

 

yingyang

Veel gestelde vragen

Is het prikken pijnlijk?

De prikjes van de dunne naalden voelt u nauwelijks. Soms voelen de mensen niet eens dat ze er zitten. Wel wordt een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet Dé Qi en is een bewijs dat de juiste plek wordt geraakt.

Moet ik nog wat meenemen?

Het meenemen van een handdoek is aan te raden, niet verplicht. Op de behandeltafels liggen stoffen hoezen, welke met regelmaat ververst worden.
Uw BSN (Burger Service Nummer) is wel gewenst

Wordt acupunctuur ook door de verzekeraar vergoed?

De meeste ziektenkostenverzekeraars vergoeden acupunctuur behandelingen uitgevoerd door leden van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. De kosten van een behandeling acupunctuur komen niet ten laste van uw eigen risico, dus u betaald hier niks extra. Voor een overzicht van de te vergoeden NVA acupuncturisten in 2015 kijkt u op Vergoedingen

Is er een patiëntenvereniging vvor acupunctuur?

De Nederlandse Patiëntenvereniging Voor Acupunctuur (NPVA). Deze vereniging is zeer actief. Zij brengen het verenigingsblad "de Acupunctueel!" uit voor haar leden.
Ga naar patiëntenvereniging

Moet je erin geloven?

Niet geloven maar vertrouwen in de therapeut en de behandeling stimuleert het genezingsproces altijd.

Hoe hygiënisch is een behandeling met naalden?

De acupuncturisten die zijn aangesloten bij de NVA zijn verplicht te werken volgens strenge hygiënevoorschriften. Deze gelden voor de behandelkamer, alle handelingen en het gebruik van de naalden. Van Kasteel werkt met steriele wegwerpnaalden.

Hebben medicijnen ook invloed?

Zou kunnen. Als u medicijnen gebruikt en/of een wat uitgebreidere medische historie heeft, kan het nuttig zijn van te voren een lijstje te maken.

Moet mijn huisarts verwijzen?

Een verwijzing van de huisarts voor een bezoek aan de acupuncturist is niet nodig.
Voor vergoeding van de acupunctuur behandeling door de zorgverzekeraar is een verwijzing niet nodig.

Kan acupunctuur ook preventief werken?

In het huidige China, waar de Traditionele Chinese Geneeskunde een derde uitmaakt van de totale geneeskundige verzorging, gaan mensen naar de acupuncturist om ziekten te voorkomen. Een bekende preventieve werking van acupunctuur is die op het gebied van de hooikoorts.

 end faq