Login

 

AANMELDEN

0598-393748

 

yingyang

 

 

 

 

 Titel site

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gezichtklein
Acupunctuur

is al eeuwenlang de belangrijkste vorm van geneeskunde in China, Japan en meerdere Oosterse landen. Het heeft een ontwikkeling van maar liefst vierduizend jaar doorgemaakt en sinds het in de zeventiger jaren in het Westen is doorgedrongen heeft het zich verder ontwikkeld en verbeterd. Momenteel wordt acupunctuur bij eenderde van de wereldbevolking toegepast.


Lees meer...

oorklein
Auriculotherapie

ofwel ooracupunctuur is een alternatieve geneeswijze afgeleid van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een vorm van acupunctuur, waarbij in dit geval naalden alleen op acupunctuurpunten in het oor worden gestoken. Men gaat er hierbij van uit, dat acupunctuur op deze punten van de oorschelp invloed kan hebben op het welzijn van organen in het hele menselijke lichaam.

Lees meer...
laser
Lasertherapie

Lasertherapie of LLLT (Low Level Laser Therapy) wordt toegepast bij klachten en aandoeningen van spieren, pezen en gewrichten. De laatste jaren zijn er vele onderzoekingen geweest, die een verbetering lieten zien van diverse klachten en aandoeningen van spieren, pezen en gewrichten.


Lees meer...

 

 

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoortsfysiotapetumb

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen enplanten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

  Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

Net zoals door een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam, heeft een behandeling met CureTape® ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24- uurs behandelmethode is.

De behandelmethode voor tapen bij C.O.P.D.- en bij hooikoorts-patiënten komen met elkaar overeen omdat beide keren de uitwerking van de tape, via de segmentale relatie van de huid waarover de tape wordt aangelegd, met de pleurae, bronchiën en longen verloopt.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.